top of page

Happy Once More (2015)

Happy Once More (2015)
Happy Once More (2015)
01:17
Video afspelen

Happy Once More (2015)

Silhouette (2017)
05:05
Video afspelen

Silhouette (2017)

GRITT Trailer
01:04
Video afspelen

GRITT Trailer

Het zal wel weer hoi wezen - een impressie
02:02
Video afspelen

Het zal wel weer hoi wezen - een impressie

over mijn dansmakerschap

Ik onderzoek in mijn werk de individuele geïnspireerde staat-van-zijn in relatie tot het menselijk bestaan op een groter vlak.

 

Door middel van een directe, fysieke performatieve invalshoek zoek ik wegen tot het communiceren van de essentie van kunst, en wil ik de betekenis hiervan duidelijk maken door directe ervaring. Door de relatie  met het publiek open en toegankelijk te houden, doe ik een poging om hen deelgenoot te maken van dit onderzoekende en creëerende proces.

 

Met mijn meest recente werken, Silhouette (2017) en Happy Once More (2015), is de invalshoek voor het maken van werk het creëeren van een situatie waarin een meer participerende houding van het publiek naar voren komt.

 

Het zal wel weer hoi wezen (2012), GRITT (2010) en u n | w i n d (2013) hebben me voorbereid op deze ontwikkeling. Als een soort smeltkroes, zie ik dat Happy Once More al mijn voorgaande werken in zich draagt. Het communiceert door zijn eenvoudige structuur helder wat mijn onderzoek in de voorgaande jaren heeft opgeleverd en waar het mij naar toe heeft geleid. Dit werk is doorgezet in Silhouette (2017).

overig werk

Mijn overig werk is vooral naar voren gekomen in Zure Room, een bewegingstheatergezelschap dat ik samen heb opgericht met Collin van den Broek en Natalie Heevel. In de periode 2006-2009 hebben we drie werken gemaakt: Dikke Witte, Ai Jij Ei en Slagboomt. Deze laatste was gemaakt in samenwerking met Orkater, een bekend muziektheatergezelschap van Nederland.

In de video's hierboven, kun je een indruk krijgen van dat werk. Daarnaast kun je nog in indruk van overige werken bekijken.

Uitvoerend podiumwerk

Hieronder een grove selectie van een aantal voorstellingen die ik gespeeld heb in de afgelopen 20 jaar.