46492472_10155897934438359_1914253167046950912_o_edited.jpg

Contact improvisatie is een hedendaagse dansvorm die in essentie over beweging vanuit gedeeld contact gaat. Het contact is als een communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans, waarbij het uitgangspunt is dat je elkaar door steunen en leunen zowel in balans wil houden als uit balans wil raken.

 

De rijke mogelijkheden van dit contact laten zich ontdekken binnen de improvisatie. Voor de één is dat acrobatisch en dynamisch, voor de ander is het een aandachtig samenzijn in kleine beweging. Het is een speelse, sociale en creatieve manier om te dansen met anderen.

 

Mooi dansen is niet belangrijk, het plezier van het bewegen, en reageren op de ander wordt een speelse ontmoeting. Een energieke, uitdagende dans of een verstild en langzame dans, dat verschilt per dans, moment en danspartner.

 

Het begint bij een goed voelend contact met het eigen lichaam en de mogelijkheden die het heeft, vanuit daar kan de dans beginnen.

contact improvisatie

 
 
Foto_%2520Klaus%2520Donarski_edited_edit

over

mij

Ik heb een liefde voor de mens, het lichaam en het gebruik van dat lichaam. Ik dans al meer dan 30 jaar en geef ongeveer 20 jaar les in dans. Verder ben ik een enthousiast beoefenaar van Tai Chi, Chi Kung en meditatie. Dit train ik al zo'n 15 jaar en het vormt de basis van mijn gebruik van mijn lichaam in dans, houding en beweging.

Wat voor mij belangrijk is, is het besef dat lichamelijkheid een fundament voor prettig leven biedt. Het cultiveren van bewustzijn en helderheid gebaseerd op de methodes die ik volg, neemt dat fundament verder en geeft een buitengewone verdieping aan mijn dagelijkse bestaan. 

Ik geef les op HBO opleidingen van theater en dans in Amsterdam en Tilburg, daar werk ik aan hedendaagse danstechniek, kunstenaarschap, performance, dansimprovisatie, natuurlijke mobiliteit, belichaming en aanwezigheid.

Verder geef ik ook les in het amateurveld en hier geef ik voornamelijk contact improvisatie. Dit doe ik vooral in Tilburg,  Utrecht en Amsterdam.

Mijn achtergrond en ontwikkeling is in hedendaagse dans, locatietheater, fysiek theater, danstheater, dans- en bewegingsimprovisatie , contactimprovisatie, tai chi quan, thai yoga massage en therapie, aikido, somatics, taoistische meditatie, jongleren, Latijns-Amerikaanse dans en capoeira.

  • Instagram

Op Instagram post ik wat ik doe en wat me bezighoud. Volg me als je interesse hebt!