top of page

tai chi - chi kung - meditatie

PijnenburgPhotography 00008.jpg
Robin-Berkelmans-Lichaamswerk-Chi-Kung_e

over tai chi

Tai Chi en Chi Kung gaat over het uitbalanceren van lichaam, geest en de energie die in het dagelijkse leven door ieder mens heen gaat. De gezondheid verbetert, de ademhaling verdiept en het bewustzijn verheldert. De beoefening van Tai Chi en Chi Kung verdiept zich door toewijding en de progressieve leermethode.

Vanuit ontspanning en een heldere aandacht wordt er gewerkt met een serie bewegingen en dynamische houdingen. De beoefenaar leert de beweging van het lichaam en de chi ervaren. Chi betekent ‘levensenergie’, ‘universele energie’. Het gaat over vitaliteit, de energie die je als mens hebt.

art du chi

Ik vertegenwoordig Art du Chi, een franse school, welke een focus heeft op het cultiveren van functionele fysieke beweging met een helder besef van de hoofdmeridianen. De cultivatie van de stroming van Chi in beweging en in stilte zorgt ervoor dat de levensenergie van de beoefenaar zich verfijnt en verdiept.

curriculum

Het curriculum van Art du Chi bestaat uit drie Tai Chi vormen, welke in lengte en complexiteit toenemen. Als beginner begin je bij het begin met de 24 (een serie van beweging van ongeveer een kwartier), die de basis legt voor de 108 en de daaruitvolgende 127. Daarnaast is er ook een Chi Kung vorm, een serie van 11 bewegingen, die de basis legt voor de technieken in de 24 en 108. 

Verder doen we zittend en liggend werk, waarin meditatie, ontspanning, bewustzijn van en verbinding met het lichaam centraal staat. Dit vormt het fundament om te werken met de Chi en de meridianen. Dit werk op zichzelf is al heel vruchtbaar en wordt des te krachtiger wanneer het geïntegreerd wordt met de Tai Chi vormen.

Agenda

agenda

Heesch

DATA en LOCATIE
In de Eijderinc in Heesch is er een gevorderden les en een kennismakingsreeks. Klik hier voor meer info.


bottom of page